De BJJ en Grappling trainingen worden tegerlijkertijd gegeven.
Je kan dus in je Gi meetrainen of gewoon in je grappling outfit.

Submission Grappling

Grappling is een sport die refereert aan een verzameling van technieken die toegepast worden om in een gevecht, sparring of wedstrijd te overheersen en te overwinnen. Hierbij worden er technieken toegepast om iemands positie te verbeteren ten opzichte van de tegenstander en eventueel de tegenstander te laten “tappen” (opgeven) door een "lock" (klem) of "choke" (wurging). Dit alles echter zonder te slaan.

Grappling (en dus de technieken die daarin gebruikt worden) wordt dagelijks toegepast in verschillende vechtsporten zoals MMA, Brazilian jiu jitsu maar ook in andere traditionele vechtsporten. Ondanks dat je niet mag slaan in een wedstrijd kun je wel degelijk rekening houden met het slaan van de tegenstander. Bij grappling pas je nagenoeg dezelfde technieken toe als Brazilian jiu jitsu, maar dan zonder pak. Simpel gezegd: Grappling doe je zonder pak. Er zijn geen shirts, pakken of broeken die je mag beetpakken waardoor het een puurheid heeft die je ook bij het worstelen ziet. Je mag bijna elke techniek toepassen die je goed lijkt. De meeste mensen die aan grappling doen, trainen daarnaast Brazilian jiu jitsu.

Kan iedereen meedoen met grappling?

Ja iedereen kan meedoen. Iedereen traint met elkaar. Juist door met sterkere tegenstanders te trainen, ervaar je wat grappling inhoud en waar wat het voor je kan betekenen. Sparring is, net als bij Brazilian jiu jitsu, een belangrijke pijler in de training. Zonder sparren kun je nooit een goede grappler worden. Het is ook hier waar je jezelf tegenkomt en leert wat je sterke en zwakke kanten zijn. Het maakt niet uit hoe goed je de technieken beheerst, als je ze in een sparring niet kan toepassen houdt het eigenlijk op. Dit is waar de kracht ligt. Je ervaart dat technieken voor je werken, zelfs als de tegenstander weet wat je gaat doen. Als je ervaren bent in grappling weet je wat je kan, omdat je het zelf toegepast hebt, verfijnd hebt en het steeds weer terugkomt als een techniek waarmee je wint!

Wat heb je nodig bij een grappling training?

  • Korte/lange trainingsbroek
  • T-shirt
  • Handdoek (voor tijdens de training)
  • Kniebescherming
  • Drinken
  • Evt. tok
  • Evt. bitje

Proefles Brazilian Jiu Jitsu / Grappling?

Email(*)
Voer een geldig emailadres in

Opmerkingen
Invalid Input

Lestijden Grappling

Dinsdag 19:00 - 20:30
Donderdag 19:00 - 20:30